Arduino zvanična stranica
SparkFun Electronics zvanična stranica
Adafruit zvanična stranica
IKALOGIC Electronic solutions
Android Open Accessory Development Kit

Korpa
0 stavki
 
Isporuka i plaćanje
Isporuka proizvoda se vrši Post Express-om, usluga “Danas za Sutra”.

Za fizička lica plaćanje je pouzećem.

Za pravna lica je moguće plaćanje preko računa.

Fiksna poštarina od 250 rsd za celu teritoriju Srbije.

Arduino Ethernet Shield Rev3 bez PoE Modula

Arduino Ethernet Shield Rev3 bez PoE Modula
Povećaj sliku
Cena: 4,490.00 rsd
Lager: Nema na lageru
Model: SAP-000013

Arduino Ethernet Shield Rev3 bez PoE Modula
Arduino Ethernet Shield Rev3 bez PoE Modula
Arduino Ethernet Shield Rev3 bez PoE Modula
Arduino Ethernet Shield Rev3 bez PoE Modula

Arduino Ethernet Shield omogućava Arduinu da se poveže preko interneta sa samo par minuta. Sve što treba da uradite je da priključite ovaj modul na Arduino ploču, povežete mrežni kabl (proizvod se ne prodaje sa kablom) i pratite nekoliko jednostavnih uputstava kako biste omogućili kontrolu i komunikaciju putem interneta. Ko i do sada, svi elementi Arduino platforme, hardver, softver i dokumentacija su dostupni kao open-source i potpuno besplatni. To znači da možete naučiti kako je tačno napravljen i koristiti isti dizajn kao početnu tačku sa sopstvena rešenja. Stotine hiljada Arduino ploča širom sveta podstiču kreativnost raznih ljudi, svakog dana. Pridruži se odmah, Arduino to si ti!

 • Za rad je neophodna osnovna Arduino ploča (prodaje se zasebno)
 • Radni napon od 5V (napajanje iz osnovne ploče)
 • Ethernet kontroler: W5100 sa unutrašnjim baferom od 16KB
 • Brzina konekcije: 10/100Mb
 • Veza sa Arduino pločom preko SPI porta

Arduino Ethernet Shield omogućava Arduino pločama da se povežu na internet. Zasnovan je na Wiznet W5100 ethernet čipu koji omogućava mrežnu komunikaciju koristeći TCP i UDP protokole. Podržava do četiri istovremene socket konekcije. Za pisanje programa koji koriste ovaj shield dostupna je i Ethernet biblioteka. Povezivanje sa Arduino pločom je izvedeno tako da su svi pinovi sa konektora osnovne ploče dostupni i na konektoru shielda. Time je omogućeno ređanje modula jednih preko drugih uz zadržavanje osnovnog rasporeda pinova.

Najnovija verzija ove ploče koristi 1.0 raspored pinova, kao na Rev3 Arduino Uno pločama.

Ethernet Shield ima standardni RJ-45 mrežni konektor, sa integrisanim transformatorom i PoE mogućnostima.

Na ploči postoji i konektor za micro-SD kartice, koji se može koristiti za čuvanje fajlova koji će se slati preko mreže. Kompatibilna je sa Arduino Uno i Mega pločama (uz korišćenje Ethernet biblioteke). Za rad sa micro-SD karticom koristi se SD biblioteka. Kada se koristi ta biblioteka, SS signal je na pinu broj 4. Prva verzija ove ploče imala je SD konektor pune veličine koji je zamenjen ovim manjim, micro-SD konektorom.

Ploča takođe poseduje i reset kontroler koji obezbeđuje ispravno resetovanje W5100 čipa. Prethodna verzija nije bila kompatibilna sa Mega pločama i morala je ručno da se resetuje posle uključivanja.

Ne isporučuje se sa PoE modulom, to je zasebna komponenta koja se opciono može dodati.

Arduino komunicira sa W5100 i SD karticom preko SPI porta (preko ICSP konektora). Taj port se nalazi na pinovima 11, 12 i 13 na Duemilanove pločama odnosno na pinovima 50, 51 i 52 na Mega ploči. Na obe ploče pin 10 se koristi za selekciju W5100 a pin 4 za SD karticu. Ovi pinovi se ne mogu koristiti kao obični ulazno/izlazni pinovi. Na Mega ploči, hardverski SS pin 53 se ne koristi za selekciju W5100 ili SD kartice, ali se mora deklarisati kao izlazni da bi SPI port mogao da radi.

Obratite pažnju da pošto W5100 i SD kartica dele SPI port, ne smeju oba biti aktiva u isto vreme. Ukoliko koristite obe periferije u svom programu, o tome računa vode odgovarajuće biblioteke. Ukoliko ne koristite jednu od periferija, moraćete eksplicitno da je deselektujete. Da biste to učinili sa SD karticom, postavite pin 4 u izlazni mod i postavite ga na visok logički nivo. Za W5100, učinite isto sa pinom 10.

Reset dugme na ploči resetuje i W5100 i osnovnu Arduino ploču.

Na ploči se nalazi nekoliko LED indikatora:

 •     PWR: označava da su ploča i shield uključeni
 •     LINK: označava prisustvo mrešnog linka i trepće kada shield šalje ili prima podatke
 •     FULLD: označava da je mrežna konekcija full duplex
 •     100M: označava prisustvo 100 Mb/s mrežne konekcije (u suprotnom brzina je 10 Mb/s)
 •     RX: trepće kada shield prima podatke
 •     TX: trepće kada shield šalje podatke
 •     COLL: trepće u slučaju kolizije na mreži


Kratkospojnik označen sa "INT" se može povezati da omogući Arduino ploči primanje interapta od strane W5100, ali ova funkcija nije podržana od strane Ethernet biblioteke. Njime se povezuju INT pin sa W5100 čipa i pin 2 Arduino ploče.

Dokumentacija:

Arduino Ethernet Shield početna strana
Šema
Wiznet W5100 datasheet
Ethernet biblioteka
Ethernet Shield prvi koraci