Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/content/53/10689653/html/index.php:2) in /home/content/53/10689653/html/system/library/session.php on line 11Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/content/53/10689653/html/index.php:2) in /home/content/53/10689653/html/system/library/session.php on line 11Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/53/10689653/html/index.php:2) in /home/content/53/10689653/html/index.php on line 175Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/53/10689653/html/index.php:2) in /home/content/53/10689653/html/system/library/currency.php on line 45 Arduino WiFi Shield R3
Arduino zvanična stranica
SparkFun Electronics zvanična stranica
Adafruit zvanična stranica
IKALOGIC Electronic solutions
Android Open Accessory Development Kit

Korpa
0 stavki
 
Isporuka i plaćanje
Isporuka proizvoda se vrši Post Express-om, usluga “Danas za Sutra”.

Za fizička lica plaćanje je pouzećem.

Za pravna lica je moguće plaćanje preko računa.

Fiksna poštarina od 250 rsd za celu teritoriju Srbije.

Arduino WiFi Shield R3

Arduino WiFi Shield R3
Povećaj sliku
Cena: 10,100.00 rsd
Lager: Nema na lageru
Model: SAP-000014

Arduino WiFi Shield R3
Arduino WiFi Shield R3
Arduino WiFi Shield R3
Arduino WiFi Shield R3

Arduino WiFi Shield omogućava Arduino ploči bežično povezivanje na internet. Prateći par jednostavnih instrukcija možete povezati Arduino ploču na wireless mrežu i preko nje vršiti komunikaciju sa drugim uređajima ili njihovu kontrolu. Ko i do sada, svi elementi Arduino platforme, hardver, softver i dokumentacija su dostupni kao open-source i potpuno besplatni. To znači da možete naučiti kako je tačno napravljen i koristiti isti dizajn kao početnu tačku sa sopstvena rešenja.

 • Za rad je neophodna osnovna Arduino ploča (prodaje se zasebno)
 • Radni napon od 5V (napajanje iz osnovne ploče)
 • Komunikacija: 802.11b/g networks
 • Enkripcija: WEP i WPA2 Persoanl
 • Ploča ima integrisanu antenu
 • Veza sa Arduino pločom preko SPI porta
 • Ugrađen i micro SD konektor za kartice
 • ICSP konektor
 • FTDI konektor za serijsko debagovanje WiFi shielda
 • Mini-USB za ubacivanje novog WiFi firmvera

Arduino WiFi Shield omogućava povezivanje na internet putem 802.11 bežičnog protokola. Zasnovan je na HDG104 Wireless LAN 802.11b/g Sistem-in-Package čipu. Atmega 32UC3 procesor je zadužen za obavljanje mrežne komunikacije po TCP i UDP protokolima. Za rad koristite WiFi biblioteku sa primerima koja je dostupna sa Arduino sajta. Povezivanje sa Arduino pločom je izvedeno tako da su svi pinovi sa konektora osnovne ploče dostupni i na konektoru shielda. Time je omogućeno ređanje modula jednih preko drugih uz zadržavanje osnovnog rasporeda pinova.

WiFi Shield se može povezati na wireless mreže koje rade u skladu sa 802.11b i 802.11g standardom.

Na ploči postoji i konektor za micro-SD kartice, koji se može koristiti za čuvanje fajlova koji će se slati preko mreže. Kompatibilna je sa Arduino Uno i Mega pločama (uz korišćenje Ethernet biblioteke). Za rad sa micro-SD karticom koristi se SD biblioteka. Kada se koristi ta biblioteka, SS signal je na pinu broj 4.

Arduino komunicira sa HDG104 i SD karticom preko SPI porta. Taj port se nalazi na pinovima 11, 12 i 13 na Duemilanove pločama odnosno na pinovima 50, 51 i 52 na Mega ploči. Na obe ploče pin 10 se koristi za selekciju HDG104 a pin 4 za SD karticu. Ovi pinovi se ne mogu koristiti kao obični ulazno/izlazni pinovi. Na Mega ploči, hardverski SS pin 53 se ne koristi za selekciju DG104 ili SD kartice, ali se mora deklarisati kao izlazni da bi SPI port mogao da radi.

Pin 7 se koristi za handsake između WiFi Shielda i Arduino ploče, i ne bi trebalo da se koristi u druge svrhe.

Obratite pažnju da pošto HDG104 i SD kartica dele SPI port, ne smeju oba biti aktiva u isto vreme. Ukoliko koristite obe periferije u svom programu, o tome računa vode odgovarajuće biblioteke. Ukoliko ne koristite jednu od periferija, moraćete eksplicitno da je deselektujete. Da biste to učinili sa SD karticom, postavite pin 4 u izlazni mod i postavite ga na visok logički nivo. Za HDG104, učinite isto sa pinom 10.

Shield može da komunicira sa enkriptovanim mrežama koje koriste WPA2 Personal ili WEB enkripciju. Može se koristiti i sa otvorenim mrežama.

Da bi shield mogao da se poveže, mreža mora da emituje svoj SSID.

Reset dugme na ploči resetuje i HDG104 i Arduino osnovnu ploču.

Shield na sebi ima nekoliko statusnih LED indikatora:

 • L9 (žuta LED) : ovo je LED povezana na pin 9
 • LINK (zelena LED) : označava vezu sa mrežom
 • ERROR (crvena LED) : označava da je došlo do greške u komunikaciji
 • DATA (plava LED) : označava prijem i slanje podataka

Dokumentacija:

Arduino WiFi Shield početna strana
Šema
HDG104 datasheet
WiFi biblioteka
WiFi Shield prvi koraci