Arduino zvanična stranica
SparkFun Electronics zvanična stranica
Adafruit zvanična stranica
IKALOGIC Electronic solutions
Android Open Accessory Development Kit

Korpa
0 stavki
 
Isporuka i plaćanje
Isporuka proizvoda se vrši Post Express-om, usluga “Danas za Sutra”.

Za fizička lica plaćanje je pouzećem.

Za pravna lica je moguće plaćanje preko računa.

Fiksna poštarina od 250 rsd za celu teritoriju Srbije.

Arduino Due

Arduino Due
Povećaj sliku
Cena: 5,690.00 rsd
Lager: Nema na lageru
Model: SAP-000025

Arduino Due
Arduino Due
Arduino Due
Arduino Due
Arduino Due

Arduino Due je prva mikrokontrolerska ploča iz Arduino serije sa ARM procesorom. Upotrebljeni procesor je Atmel SAM3X8E sa 32-bitnim ARM Cortex-M3 jezgrom na 84MHz. Novi procesor značajno povećava računarsku snagu koja je na raspolaganju Arduino korisnicima i donosi nove funkcije. Za programiranje se kao i do sada koristi poznato Arduino IDE okruženje, a u najvećoj meri je zadržana i kompatibilnost sa dosadašnjim jezikom kako bi se olakšalo prebacivanje postojećih programa na novi procesor.

Arduino Due ima 54 digitalna ulazno/izlazna pina (od kojih čak 12 mogu da se koriste kao PWM izlazi), 12 analognih ulaza, 4 UART-a (hardverska serijska porta), takt od 84MHz, dva USB porta, 2 digitalno analogna konvertora, 2 TWI porta, SPI konektor, JTAG konektor, reset i dugme za brisanje, kao i konektor za eksterno napajanje. Neke od interesantnih novih mogućnosti su DAC (digitalno analogni konvertor), Audio, DMA kontroler, eksperimentalne biblioteke za multi tasking i još po nešto.

Jedan od dva micro-USB konektora može da radi kao USB host za povezivanje eksternih USB periferija, na primer miša, tastature, flash diska, pametnih telefona, itd... Drugi USB konektor je namenjen za potrebe programiranja i debagovanja slično kao i na drugim Arduino pločama.

Da biste preveli kod za ARM procesor, trebaće vam najnovija verzija Arduino IDE okruženja (verzija v1.5) koja će uskoro potpuno zameniti verziju 1.0.1.

Upozorenje: Za razliku od drugih Arduino ploča, Arduino Due umesto na 5V radi na 3.3V jer je to radni napon Atmel SAM3X8E procesora. To znači da ulazno/izlazni pinovi na ovoj ploči rade sa naponskim nivoima od 3.3V. Viši naponi na pinovima, na primer 5V, mogu da oštete procesor i/ili ploču. Shield-ovi koji rade isključivo na 5V nisu kompatibilni sa ovom pločom. Shield-ovi koji su pravljeni po R3 specifikaciji mogu se najnormalnije koristiti na ovoj ploči jer su potpuno kompatibilni (na primer Arduino WiFi shield, Ethernet Shield...).

 

Tehnička specifikacija:

Mikrokontroler AT91SAM3X8E
Radni napon 3.3V
Ulazni napon (preporučeni) 7-12V
Ulazni napon (dozvoljeni) 6-20V
Analogni ulazi 12
Analogni izlazi 2 (DAC)
Maksimalna struja na svim pinovima 130mA
Maksimalna struja na 3.3V pinu 800mA
Maksimalna struja na 5V pinu 800mA
SRAM memorija 96KB (64 +32KB)
Takt procesora 84MHz


Dokumentacija:

Početna strana Arduino Due
Šema
Priručnik za programiranje
Mapa pinova
Arduino Due Forum