Arduino zvanična stranica
SparkFun Electronics zvanična stranica
Adafruit zvanična stranica
IKALOGIC Electronic solutions
Android Open Accessory Development Kit

Korpa
0 stavki
 
Isporuka i plaćanje
Isporuka proizvoda se vrši Post Express-om, usluga “Danas za Sutra”.

Za fizička lica plaćanje je pouzećem.

Za pravna lica je moguće plaćanje preko računa.

Fiksna poštarina od 250 rsd za celu teritoriju Srbije.

Konvertor logičkih nivoa

Konvertor logičkih nivoa
Povećaj sliku
Cena: 300.00 rsd
Lager: Na lageru
Model: SAP-000048

Konvertor logičkih nivoa
Konvertor logičkih nivoa
Konvertor logičkih nivoa
Konvertor logičkih nivoa

Ukoliko imate potrebu da povežete dva digitalna sistema, gde jedan radi na 3.3V a drugi recimo na 5V, onda je ovaj konvertor pravo rešenje. Ovaj modul pretvara 3.3V signale u 5V signale, i obrnuto. Pored toga, može da konvertuje i naponske nivoe od 2.8V i 1.8V. Svaki modul ima mogućnost spuštanja nivoa za četiri signala, kao i podizanje nivoa za još četiri signala.

Raspored rupica na ploči omogućava laku upotrebu na Protobord-u. Može se koristiti za konverziju serijskih, I²C, SPI i drugih digitalnih signala. Ne može se koristiti za analogne signale!

Upotrebljava se veoma lako. Modul se napaja sa dva napona (viši i niži - naponi za konverziju). Viši napon (recimo 5V) se povezuje na HV pin, a niži napon (recimo 2.8V) na LV pin. Osim toga treba povezati i GND pin.

Pinovi su označeni kao ulazni (Iinput) ili izlazni (Output) u odnosu na modul. Digitalni signal od 5V koji uđe preko RXI pina će se pojaviti na RXO pinu kao 3.3V signal (pod uslovom da je HV na 5V a LV na 3.3V). Digitalni signal od 3.3V koji uđe preko TXI pina, će se pojaviti na TXO pinu kao 5V signal. Pogledajte sliku sa označenim smerovima signala.

Dimenzije ploče:

  • 2.7 x 15.2 mm

Dokumentacija: