Arduino zvanična stranica
SparkFun Electronics zvanična stranica
Adafruit zvanična stranica
IKALOGIC Electronic solutions
Android Open Accessory Development Kit

Korpa
0 stavki
 
Isporuka i plaćanje
Isporuka proizvoda se vrši Post Express-om, usluga “Danas za Sutra”.

Za fizička lica plaćanje je pouzećem.

Za pravna lica je moguće plaćanje preko računa.

Fiksna poštarina od 250 rsd za celu teritoriju Srbije.

SparkFun FTDI USB-Serijski konvertor

SparkFun FTDI USB-Serijski konvertor
Povećaj sliku
Cena: 1,890.00 rsd
Lager: Na lageru
Model: SAP-000159

SparkFun FTDI USB-Serijski konvertor
SparkFun FTDI USB-Serijski konvertor
SparkFun FTDI USB-Serijski konvertor

Ovo je najnovija verzija FTDI USB-serijskog konvertora i sada koirsti 6pinski konektor sa donje strane što je čini kompaktnijom. Funkcionalno je ista kao prvobitna pločica.

Konvertor koristi FTDI FT232RL USB-to-Serial čip. Raspored pinova na konektoru je isti kao i kod popularnog FTDI konvertor kabla i Arduino ploča što olakšava korišćenje. Pored toga, ova pločica se može koristiti i za druge primene koje zahtevaju serijsku komunikaciju. Na konektoru se nalazi i DTR pin koji omogućava auto-reset funkciju prilikom prebacivanja Arduino programa na odgovarajuće ploče. To je svakako zgodna opcija pošto u tom slučaju ne morate da pritiskate reset taster prilikom prebacivanja koda na Arduino kompatibilne ploče.

Pinovi označeni sa BLK i GRN se odnose na boje žica na standardnom FTDI kablu. Crna žica (BLK) je GND signal, dok je zelena (GRN) CTS. Koristite BLK i GRN oznake kao pomoć za ispravnu orjentaciju pri povezivanju drugih ploča na ovaj konvertor.

Na ploči se nalaze i TX/RX LED diode koje signaliziraju prenos podataka. To je mala dodatna prednost u odnosu na standardni FTDI kabl pošto Vam omogućava da vidite kada postoji komunikaicja na serijskom portu.

Još jedna od korisnih karakteristika ove ploče je krakospojnik sa zadnje strane kojim se bira radni napon od 5V ili 3.3V zavisno sa kakvim mikrokontrolerom želite da komunicirate. Podrazumevano podešavanje je za 5V ali po potrebi možete promeniti i na 3.3V presecanjem jednog kratkospojnika i prelemljivanjem drugog. Za više detalja pogledajte priloženu sliku donje strane ploče.

Dokumentacija: