Arduino zvanična stranica
SparkFun Electronics zvanična stranica
Adafruit zvanična stranica
IKALOGIC Electronic solutions
Android Open Accessory Development Kit

Korpa
0 stavki
 
Isporuka i plaćanje
Isporuka proizvoda se vrši Post Express-om, usluga “Danas za Sutra”.

Za fizička lica plaćanje je pouzećem.

Za pravna lica je moguće plaćanje preko računa.

Fiksna poštarina od 250 rsd za celu teritoriju Srbije.

IR linijski senzor (analogni)

IR linijski senzor (analogni)
Povećaj sliku
Cena: 370.00 rsd
Lager: Na lageru
Model: SAP-000123

IR linijski senzor (analogni)
IR linijski senzor (analogni)
IR linijski senzor (analogni)

Ova verzija QRE1113 senzor pločice ima analogni izlaz koji zavisi od količine reflektovane IR (infra crvene) svetlosti i odličan je izbor za aplikacije u kojima je potrebno detektovati linije ili promenu refleksivnosti površine (roboti koji prate linije, optički enkoder za merenje brzine rotacije, itd...).

QRE1113 senzor se sastoji od dva dela, IR LED diode i IR foto-tranzistora. Kada dovedete napajanje senzoru, IR dioda počinje da svetli nevidljivim infracrvenim svetlom. Na samoj ploči se već nalazi otpornik od 100Ω koji ograničava struju kroz IR diodu. Takođe tu je i otpornik od 10kΩ koji drži izlazni pin na visokom nivou sve dok IR foto-trenzistor ne detektuje reflektovanu IR svetlost. Kada reflektovana IR svetlost stigne do foto-tranzistora, vrednost napona na izlazu se smanjuje u skladu sa količinom primljene reflektovane svetlosti.

Ovi senzori se često koriste kod robota koji prate linije na podlozi. Podloga obično reflektuje više IR svetlosti nego crne linije, tako da ovaj senzor daje visok signal kada je robot van linije, a nizak kada se nalazi na njoj. Kombinacijom više ovakvih senzora robot može da odredi kako da koriguje svoje kretanje da bi ostano na putanji koja je zadata linijom.

Pinovi za napajanje kao i izlaz iz senzora su izvedeni sa standardnim rasterom od 2.54mm što omogućava lako povezivanje na protobord ploču.

Dimenzije: 7.62 x 13.97 mm

Karakteristike:

  • radni napon 5VDC
  • potrošnja struje 25mA
  • optimalno rastojanje 3mm

 

Tehnička dokumentacija: